Bagietka czosnkowa

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka bagietki

  • 3 sztuki ząbków czosnku

  • 200 gram masła

  1. Obrać czosnek i przecisnąć go przez wyciskarkę do czosnku.
  2. Ponakrawać w poprzek bagietkę, wsadzać spore kawałki masła z wyciśniętym czosnkiem w te szczeliny.
  3. Piec w piekarniku przez 10 minut do zarumienienia.
Zamiast czosnku można wsadzić pietruszkę. Jest to dobry sposób na wczorajsze niezjedzone pieczywo, aby się nie zmarnowało wystarczy przygotować taką bagietkę, owinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażarki. W każdej chwili wystarczy wyjąć i włożyć na 10 minut w folii do piekarnika i potem zdjąć folię i kolejne 5 minut piec do zarumienienia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.