Szczegóły
Porcje
4
Czas
1,5 godziny
Kaloryczność
wysoka
Trudność
średni
Składniki
0,5 kilogram wołowiny
6 łyżek przecieru pomidorowego
4 sztuki ząbków czosnku
100 gram Fasola czerwona w puszce
50 gram kukurydzy z puszki
2 sztuki papryki
0,5 szklanek kaszy jęczmiennej
1 Łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1 Łyżeczka Papryka ostra przyprawa
1 Łyżeczka Papryka słodka przyprawa
2 łyżki oliwy
- Przyprawić mięso mielone solą i pieprzem.
- Posiekać czosnek, i podsmażyć go na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodać następnie mięso i je smażyć.
- W tym czasie pokroić paprykę w kostkę.
- Kiedy mięso się podsmaży, przyprawić je, dodać bulion, lub wodę, doprowadziś do wrzenia i dusić przez pół godziny.
- W tym czasie należy ugotować kaszę jęczmienną według przepisu na opakowaniu.
- Przemyć fasolę oraz kukurydzę pod zimną wodą i dodać do całości i gotować jeszcze przez chwilę. Dodać do całości kaszę jęczmienną.