Chili z fasolą, kukurydzą i kaszą jęczmienną

Szczegóły

Porcje

4

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

wysoka

Trudność

średni

Składniki

  • 0,5 kilogram wołowiny

  • 6 łyżek przecieru pomidorowego

  • 4 sztuki ząbków czosnku

  • 100 gram Fasola czerwona w puszce

  • 50 gram kukurydzy z puszki

  • 2 sztuki papryki

  • 0,5 szklanek kaszy jęczmiennej

  • 1 Łyżeczka soli

  • 0,5 łyżeczki pieprzu

  • 1 Łyżeczka Papryka ostra przyprawa

  • 1 Łyżeczka Papryka słodka przyprawa

  • 2 łyżki oliwy

  1. Przyprawić mięso mielone solą i pieprzem.
  2. Posiekać czosnek, i podsmażyć go na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodać następnie mięso i je smażyć.
  3. W tym czasie pokroić paprykę w kostkę.
  4. Kiedy mięso się podsmaży, przyprawić je, dodać bulion, lub wodę, doprowadziś do wrzenia i dusić przez pół godziny.
  5. W tym czasie należy ugotować kaszę jęczmienną według przepisu na opakowaniu.
  6. Przemyć fasolę oraz kukurydzę pod zimną wodą i dodać do całości i gotować jeszcze przez chwilę. Dodać do całości kaszę jęczmienną.
Polecamy! Pyszne!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.