Czerwony sos pomidorowo-paprykowy do nachosów

Szczegóły

Porcje

4

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Szklanka przecieru pomidorowego

  • 4 sztuki ząbków czosnku

  • 1 Sztuka cebuli

  • 1 Sztuka papryki

  • 1 Łyżeczka przyprawy chili

  • 2 łyżki bazylii

  • 2 łyżki oliwy

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 1 Łyżeczka pieprzu ziołowego

  1. Czosnek, cebulę rozdrabniamy w blenderze, następnie smażyny na oliwie na patelni aż do zarumienienia.
  2. Dodajemy zbledowaną paprykę z przecierem i smażymy 10 minut na małym ogniu.
  3. Następnie dodajemy przyprawy. Smażymy jeszcze chwilkę.
  4. Odstawiamy do wystygnięcia.
Sos najlepiej smakuje zimny z lodówki, można go podawać do nachosów i innych przekąsek typu koreczki.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *