Fasolka szparagowa z bułką tartą

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 400 gram fasoli szparagowej

  • 0,5 szklanek bułki tartej

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka cukru kryształ

  • 2 łyżki masła

  1. Najpierw należy poucinać końcówki od fasolki. Zagotować wodę z łyżeczką soli i cukru.
  2. Następnie do wody dodać fasolkę. Gotować około 20 minut do miękkości.
  3. W międzyczasie na patelni roztopić masło i podrumienić na nim bułkę tartą.
  4. Polać fasolkę bułką tartą.
Bardzo prosty przepis na szybki i dobry obiad. Doskonale smakuje z ziemniaczkami oraz jajkiem sadzonym. Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.