Galaretka warstwowa

Szczegóły

Porcje

5

Czas

ponad 2h

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 4 sztuki galaretki

  • 1 Sztuka śmietany śnieżki

  1. Przygotować 4 różne kolory galaretek.
  2. Przygotować pierwszy kolor galaretki, ostudzić, wlać do salaterek.
  3. Włożyć do lodówki dopóki nie stwardnieje. W tym czasie przygotować kolejny kolor galaretki i ostudzić. I wlać do salaterek.
  4. Powtarzać aż do ostatniego koloru.
  5. Salaterki można w lodówce stawiać pionowo lub kłaść po skosie dla uzyskania efektu “jodełki”.
  6. Ubić śmietanę i przed podaniem położyć ją na górze deserów.
Można posypać kakaem, rodzynkami i dodać owoce np. winogrona.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.