Grillowana kukurydza

Szczegóły

Porcje

4

Czas

15 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 4 kolby kukurydzy

  • 50g masła

  • kiść natki pietruszki

  • sól, pieprz

Grillowana kukurydza ma wspaniały, niepowtarzalny smak. Zaskoczyłam ostatnio gości, gdy do grillowanego mięsa przyrządziłam także kukurydzę. Proponuję dzisiaj kukurydzę grillowaną w folii spożywczej po wcześniejszym jej podgotowaniu, dzięki temu sposobowi, będziemy mieli pewność, że kukurydza będzie miękka i idealnie przypieczona.
  1. Zdejmij liście oraz wąsy z kukurydzy i dokładnie ją umyj.
  2. Gotuj kolby w wodzie przez około 10 minut. Możesz w tym czasie rozgrzać grill
  3. Wyjmij kolby z garnka, połóż każdą na osobnej folii spożywczej. Uważaj, aby się nimi nie poparzyć.
  4. Każdą kolbę posmaruj masłem, posyp solą, pieprzem i dodaj natkę pietruszki.
  5. Zawiń każdą kolbę w folię i połóż na grillu. Piecz kukurydzę przez 10 minut z każdej strony.
  6. Zdejmij z rusztu, wyjmij z folii. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.