Indyk smażony w panierce z bułki tartej

Szczegóły

Porcje

1

Czas

30 minut

Kaloryczność

wysoka

Trudność

łatwy

Składniki

  • 150 gram indyka

  • 0,5 szklanek bułki tartej

  • 1 jajko

  • 0,5 Szklanki mąki pszennej

  1. Pokroić w poprzek piersi z indyka.
  2. Rozbić je w przekrojonych stron.
  3. Posolić i popieprzyć mięso.
  4. Obtoczyć w w mące, następnie w jajku.
  5. Po czym obtoczyć je w bułce tartej. Jeśli lubimy grubą panierkę to można jeszcze raz obtoczyć w jajku i w bułce tartej.
  6. Na patelni rozgrzać oliwę, po czym smażyć kotlety po kilka minut z każdej strony, aż do zarumienienia.
Można podawać z ziemniakami lub frytkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.