Indyk smażony w soku pomarańczowym

Indyk smażony w soku pomarańczowym

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

średni

Składniki

  • 200 gram indyka

  • 1 pomarańcza

  • 1 łyżka ziół prowansalskich

  • 1 łyżka oliwy

  • szczypta soli i pieprzu

Indyk smażony w soku pomarańczowym to bardzo lekkie, a zarazem ciekawe danie dla osób, które dbają o linię i narzekają na nudę w dietetycznych daniach.
  1. Umyj pierś z indyka oraz ją rozbij, natrzyj ją ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i skrop sokiem wyciśniętym z pomarańczy
  2. Wysmaruj oliwą papier do pieczenia i zawiń w nim indyka
  3. Rozgrzej patelnie teflonową i ułóż na niej indyka w papierze i smaż go z każdej strony po 5 minut.
Indyk smażony w soku pomarańczowym idealnie pasuje z makaronem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.