Szczegóły
Porcje
3
Czas
30 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
łatwy
Składniki
4 sztuki jajek
1 Sztuka cebuli
20 gram polędwicy z indyka
30 gram sera Gouda
2 łyżki masła
0,5 łyżeczki soli
- Umyć cebulę, pokroić ją na drobne kawałeczki.
- Na patelni rozgrzać łyżkę masła lub margaryny. Po rozgrzaniu dodać cebulkę i zeszklić ją.
- Wybić jajka do szklanki. Wymieszać je aby uzyskały jasno żółty kolor.
- Dodać do jajek sól i pokrojone w drobną kosteczkę ser i wędlinę.
- Kiedy cebulkę się zeszkli wylać na patelnie jajka z dodatkami i mieszać je aż do odpowiadającego nam ścięcia.
- Ja lubię jak jajko jest bardzo ścięte, ale to zależy od uznania i gustu.
- Do jajecznicy można także dodać pomidory pokrojone w kosteczkę, a wpierw sparzone i obrane ze skórki. Doskonały posiłek na sobotnie lub niedzielne śniadanie 🙂