Jajecznica na bogato

Szczegóły

Porcje

3

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 4 sztuki jajek

  • 1 Sztuka cebuli

  • 20 gram polędwicy z indyka

  • 30 gram sera Gouda

  • 2 łyżki masła

  • 0,5 łyżeczki soli

  1. Umyć cebulę, pokroić ją na drobne kawałeczki.
  2. Na patelni rozgrzać łyżkę masła lub margaryny. Po rozgrzaniu dodać cebulkę i zeszklić ją.
  3. Wybić jajka do szklanki. Wymieszać je aby uzyskały jasno żółty kolor.
  4. Dodać do jajek sól i pokrojone w drobną kosteczkę ser i wędlinę.
  5. Kiedy cebulkę się zeszkli wylać na patelnie jajka z dodatkami i mieszać je aż do odpowiadającego nam ścięcia.
  6. Ja lubię jak jajko jest bardzo ścięte, ale to zależy od uznania i gustu.
  7. Do jajecznicy można także dodać pomidory pokrojone w kosteczkę, a wpierw sparzone i obrane ze skórki. Doskonały posiłek na sobotnie lub niedzielne śniadanie 🙂

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *