Kapuśniak

Szczegóły

Porcje

3

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 20 dekagram kiszonej kapusty

  • 1 porcja rosołowa

  • 2 sztuki ziemniaków

  • 1 Sztuka marchewki

  • 1 Sztuka korzenia pietruszki

  • 1 Sztuka cebuli

  • 1 Łyżka mąki pszennej

  1. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę,
  2. Wlać do garnka wodę, dodać ziemniaki oraz pokrojoną włoszczyznę i porcję rosołową, gotować do miękkości ziemniaków.
  3. W drugim garnku zalać wodą kapustę kiszoną i gotować do miękkości kapusty. Następnie dodać kapustę do wywaru i zagotować.
  4. Przygotować zasmażkę podgrzać oliwę, zeszklić cebulkę, po czym dodać łyżkę mąki.
  5. Tak przygotowaną zasmażkę dodać do zupy i zagotować.
Życzę smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.