Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem idealna do ryb

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 300 gram kiszonej kapusty

  • 1 Sztuka jabłek

  • 1 Sztuka marchewki

  • 1 Łyżka cukru kryształ

  • 1 Łyżeczka soli

  • 0,5 łyżeczki pieprzu

  • 0,5 sztuki natki pietruszki – pęczek

  1. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz jabłko
  2. Włożyc do miski marchewkę, jabłko oraz kapustę kiszoną
  3. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Można dodać posiekaną natkę pietruszki i dodatkowo przyozdobić nią kapustę. Sałatka z kapusty kiszonej jest idealna do ryb, polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.