Kapusta kiszona z pieczarkami i makaronem

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 100 gram makaronu penne

  • 150 gram kiszonej kapusty

  • 5 sztuk pieczarek

  • 0,5 sztuki marchewki

  • 0,5 sztuki cebuli

  • 1 Łyżka oliwy

  • 0,3 łyżeczki pieprzu

  • 0,3 łyżeczki soli

  1. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu al dente.
  2. Posiekaj cebulę i zeszklij na gorącej oliwie.
  3. Zetrzyj marchewkę i dodaj ją na patelnie.
  4. Pokrój pieczarki wplasterki i dodaj je do cebuli i marchewki, duś całość pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
  5. Pokrój kapustę i dodaj ją na patelnie, duś jeszcze przez 20 minut.
  6. Dodaj sól oraz pieprz i wymieszaj z makaronem.
Potrawa jest bardzo zdrowa, dietetyczna, ale lepiej nie jeść jej przed ważnymi wyjściami.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *