Kapusta z grochem

Szczegóły

Porcje

4

Czas

ponad 2h

Kaloryczność

niska

Trudność

trudny

Składniki

  • 0,5 kilogram kiszonej kapusty

  • 25 dekagram grochu

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  • 1 Sztuka cebuli

  • 3 łyżki oliwy

  1. Groch namoczyć na 12h, po czym ugotować go do miękkości.
  2. Kapustę odcisnąć od soku, pokroić.
  3. Dodać szklankę wody i ugotować.
  4. Gotować przez godzinę, dolewając wodę parokrotnie.
  5. Przesmażyć na rozgrzanej oliwie pokrojoną w kosteczkę cebulę.
  6. Dodać cebulę i miękki groch do kapusty.
  7. Wymieszać i pogotować jeszcze przez 5 minut całość.
Doskonała potrawę na Wigilię.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.