Kapusta z grzybami

Szczegóły

Porcje

4

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

średnia

Trudność

trudny

Składniki

  • 0,5 kilogram kiszonej kapusty

  • 2 sztuki cebuli

  • 10 sztuki pieczarek

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego

  • 3 łyżki oliwy

  1. Kapustę odcisnąć od soku, pokroić, dolać pół litra wody, gotować godzinę.
  2. Pieczarki z cebulką podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
  3. Dołożyć pieczarki z cebulką i koncentrat do gotującej się kapusty.
  4. Gotować jeszcze przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Można w trakcie gotowania kapusty dodać ziele angielskie i liść laurowy.
  5. Potrawę doskonałą na wieczerzę wigilijną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.