Karkówka marynowana w papryce i cebuli

Karkówka marynowana w papryce i cebuli na grilla

Szczegóły

Porcje

4

Czas

ponad 2h

Kaloryczność

wysoka

Trudność

łatwy

Składniki

  • 4 plastry karkówki

  • łyżeczka płatków chili

  • 1 papryka czerwona

  • 4 ząbki czosnku

  • 2 łyżki oliwy

  • łyżka oregano

  • 2 ziarenka ziela angielskiego

  • 2 listki laurowe

  • pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu

Karkówka marynowana w papryce i cebuli to wspaniałe danie na letniego grilla i przypadnie do gustu każdemu grillożercy :) Często przygotowuję ją i bardzo polecam ten przepis :)

  1. Rozgnieć ziarenka ziela angielskiego.
  2. Umyj paprykę, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój ją bardzo drobno.
  3. Obierz i posiekaj bardzo czosnek.
  4. Połącz w misce wszystkie składniki oraz dokładnie wymieszaj.
  5. Wymieszaj  plastry wołowiny w marynacie.
  6. Mięso powinno marynować się przynajmniej 6h, można je przygotować dzień wcześniej i marynować całą noc.
  7. Grillować po 10-15 minut z każdej strony na średnim żarze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.