Karkówka w marynacie piwnej z grilla

Szczegóły

Porcje

4

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

wysoka

Trudność

średni

Składniki

  • 500 gram karkówki wieprzowej

  • 2 szklanek piwa jasnego

  • 10 sztuki ziela angielskiego

  • 2 łyżki oleju

  • 5 sztuk liści laurowych

  • 2 łyżki soli

  • 3 łyżeczki pieprzu

  • 0,5 sztuki świeżego tymianku

  • 3 sztuki ząbków czosnku

  • 1 Sztuka cebuli

  • 0,5 łyżeczki przyprawy chili

  1. Pokroić karkówkę na niezbyt grube plastry.
  2. Przecisnąć przez przeciskarkę czosnek i cebulę.
  3. Połączyć wszystkie składniki marynaty.
  4. Włożyć karkówkę do marynaty i trzymać w niej w lodówce minimum 12h.
  5. Grillować z każdej strony po 10-15 minut w zależności od uznania.

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.