Kasza jaglana

Kasza jaglana

Kasza jaglana
Kasza jaglana wielu kojarzy się z porą obiadową! I dobrze, bo smacznie komponuje się z delikatnym mięsem, sosami i gotowanymi warzywami.
Jest jednak również świetną propozycją śniadaniową! Gotowana na mleku z orzechami, suszonymi śliwkami, morelami i miodem to jedno z moich ulubionych dań o poranku <3

Kasza jaglana zawiera dużo żelaza, pierwiastka ważnego szczególnie dla kobiet podczas comiesięcznej utraty krwi.

Dodatkowo, małe gotowane kuleczki poprawiają samopoczucie, dodają energii i wspomagają koncentrację. Jaglanka wpływa także na uelastycznianie naczyń krwionośnych.
Polecam przede wszystkim dziewczynom, ale również chłopcom, aby włączyć kaszę do tygodniowego obiegu pokarmowego 😉
.by Jasia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.