Szczegóły
Porcje
1
Czas
45 minut
Kaloryczność
wysoka
Trudność
łatwy
Składniki
50 gram szpinaku
50 gram indyka
1 Sztuka natki pietruszki – pęczek
50 gram Makaron kokardki (Farfalle)
2 sztuki cebuli
0.5 Szklanka śmietany 18%
1.5 łyżki mąki pszennej
2 łyżki oliwy
1 Łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1 Szklanka wody niegazowanej
- Najpierw należy ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu na sposób al dente.
- Umyć pierś z indyka, poodkrawać tłuste części i kostki, posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące.
- Pokroić w kostkę cebule, a następnie zeszklić ja na rozgrzanej oliwie.
- Dodać na patelnie szpinak, może być mrożony brykiet, rozpuścić go.
- Dodać następnie mięso i smażyć aż zrobi się białe.
- Następnie dodać do patelni śmietanę wraz ze szklanką wody. Ja preferuje wodę niegazowaną. Dusią około 5-10 minut do zgęstnienia sosu.
- Dodać na patelnie ugotowany i odcedzony makaron, wraz z posiekaną pietruszką, wymieszać dokładnie całość.