Kokardki z indykiem w sosie szpinakowo-ziołowym

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

wysoka

Trudność

łatwy

Składniki

  • 50 gram szpinaku

  • 50 gram indyka

  • 1 Sztuka natki pietruszki – pęczek

  • 50 gram Makaron kokardki (Farfalle)

  • 2 sztuki cebuli

  • 0.5 Szklanka śmietany 18%

  • 1.5 łyżki mąki pszennej

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 Łyżeczka soli

  • 0,5 łyżeczki pieprzu

  • 1 Szklanka wody niegazowanej

  1. Najpierw należy ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu na sposób al dente.
  2. Umyć pierś z indyka, poodkrawać tłuste części i kostki, posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące.
  3. Pokroić w kostkę cebule, a następnie zeszklić ja na rozgrzanej oliwie.
  4. Dodać na patelnie szpinak, może być mrożony brykiet, rozpuścić go.
  5. Dodać następnie mięso i smażyć aż zrobi się białe.
  6. Następnie dodać do patelni śmietanę wraz ze szklanką wody. Ja preferuje wodę niegazowaną. Dusią około 5-10 minut do zgęstnienia sosu.
  7. Dodać na patelnie ugotowany i odcedzony makaron, wraz z posiekaną pietruszką, wymieszać dokładnie całość.
Danie można udekorować na tależach pietruszką lub/i tartym serem.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *