Kolorowe kanapki

Szczegóły

Porcje

5

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1,5 sztuk bagietki

  • 10 sztuki rzodkiewki

  • 3 sztuki pomidora

  • 1 Sztuka ogórka zielonego

  • 150 gram sera Gouda

  • 70 gram masła

  • 0,5 sztuki główki sałaty

  1. Bagietki pokroić po skosie, jak to zostało przedstawione na jednej z fotografii.
  2. Posmarować masłem tak powstałe kanapeczki, na kanapkach kolejno układać: sałatę, żółty ser i warzywa (ogórka, pomidora, rzodkiewkę).
Warto przygotować różne propozycje kanapeczek. Niektóre z bez pomidora, niektóre bez ogórka itd. Aby każdy znalazł coś dla siebie. Kanapki idealne pasują na imprezę w domu, jako stół szwedzki. Często przygotowuję tego typu przekąski na imprezy domowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.