Kompot z agrestu oraz czerwonych i czarnych porzeczek

Kompot z agrestu oraz czerwonych i czarnych porzeczek

Szczegóły

Porcje

5

Czas

30 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 0,5 kg agrestu

  • 50g czerwonych porzeczek

  • 100g czarnych porzeczek

Kompot z agrestu oraz czerwonych i czarnych porzeczek często przygotowuję latem, gdy jest sezon na owoce, bo bardzo lubię własnej roboty kompoty 🙂
  1. Dodaj agrest oraz czerwone i czarne porzeczki do garnka z zimna wodą.
  2. Gotuj aż do miękkości owoców.
  3. Na sam koniec posłódź jeśli lubisz słodszy kompot, ja preferuję niesłodzone kompoty, dlatego pomijam ten krok.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *