Koreczki tortille z łososiem, twarożkiem i szpinakiem

Koreczki tortille z łososiem, twarożkiem i szpinakiem

Szczegóły

Porcje

5

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 150g szpinaku baby lub zwykłych liści szpinaku

  • 200g twarożku

  • 100g wędzonego łososia

  • 4 placuszki tortilla

  • szczypta pieprzu

Koreczki tortille z łososiem i twarożkiem często przygotowuję na spotkania ze znajomymi, do łososia idealnie pasuje twarożek oraz szpinak baby 🙂 Możemy przygotować do przepisu własne placuszki tortilla według odrębnego przepisu lub jeśli mamy mniej czasu kupić w sklepie gotowe.
  1. Na placuszku tortilla rozsmarowujemy twarożek i pieprzymy go,
  2. Następnie kładziemy umyte i ususzone liście szpinaku,
  3. Rozkładamy na szpinaku wędzonego łososia,
  4. Placuszek zawijamy w ciasny rulon, a następnie tniemy na paseczki nabijając je na wykałaczki.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.