Koreczki z ogórkami, papryką i oliwkami

Szczegóły

Porcje

5

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 10 sztuki ogórków konserwowych

  • 100 gram salami

  • 1 Sztuka papryki żółtej

  • 50 gram zielonych oliwek

Do koreczków najlepiej użyć ulubionej wędliny, może być salami lub także wędlina drobiowa.
  1. Pokroić ogórki w słupki, owinąć je w wędlinę i nabić wykałaczką.
  2. Pokroić w kostkę paprykę i nabijać po jednej kostce na każdą wykałaczkę.
  3. Na koniec wbić na wykałaczkę oliwkę.
Najlepiej przygotować na jednym talerzu wiele różnych rodzajów koreczków, dzięki temu na przyjęciu każdy będzie mógł znaleźć ulubioną kompozycję smaków 🙂 Polecam także koreczki z serem pleśniowym oraz winogronami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.