Koreczki z placuszków tortilla

Koreczki z placuszków tortilla

Szczegóły

Porcje

5

Czas

15 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • Pól sałaty strzępiastej lub innej ulubionej

  • 1 papryka

  • 10 plastrów ulubionej wędliny (ja użyłam kurczaka gotowanego)

  • 10 ogórków konserwowych

  • 10 plastrów żółtego sera (ja użyłam gouda)

  • 3 ząbki czosnku

  • 50g jogurtu naturalnego

  • 1 łyżka majonezu

  • 4 placuszki tortilla

Koreczki z placuszków tortilla chętnie przygotowuję, kiedy mam mieć gości. Jest to wspaniała przekąska na wieczór, która przypadnie do gustu każdemu 🙂

Możemy przygotować do przepisu własne placuszki tortilla według odrębnego przepisu lub jeśli mamy mniej czasu kupić ws klepie gotowe.

Przygotowujemy sos czosnkowy: mieszamy jogurt z majonezem i przeciśniętym czosnkiem.

Sposób przygotowania jest całkiem prosty, układamy wszystkie składniki na placuszku tortilla i smarujemy je sosem czosnkowym, zawijamy go w ciasny rulon, a następnie tniemy na paseczki nabijając je na wykałaczki.

Można próbować różne konfiguracje składników w razie gdyby goście nie lubili któregoś z nich.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *