Szczegóły
Porcje
4
Czas
30 minut
Kaloryczność
niska
Trudność
łatwy
Składniki
2 piersi z kurczaka
1 cebula
0,5 pęczka natki pietruszki
1 jajko
szczypta soli i pieprzu
Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką doskonale smakują z ziemniakami oraz kiszonymi ogórkami. Można serwować je z musztardą. Do kotlecików drobiowych z cebulą i pietruszką najlepiej kupić już w sklepie zmielone piersi z kurczaka, jeśli w domu nie posiadamy maszynki.
- Pokroić cebulę, następnie zeszklić ją na rozgrzanej oliwie.
- Do miski dodać mielone mięso oraz posiekaną pietruszkę, rozbite jajko oraz cebulkę z patelni. Dodać soli oraz pieprzu, a następnie ugnieść całość ręcznie i formować okrągłe kotleciki.
- Smażyć kotleciki drobiowe po 5 minut z każdej strony, najlepiej na patelni na której przygotowywaliśmy cebulkę.