Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką

Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka

  • 1 cebula

  • 0,5 pęczka natki pietruszki

  • 1 jajko

  • szczypta soli i pieprzu

Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką doskonale smakują z ziemniakami oraz kiszonymi ogórkami. Można serwować je z musztardą. Do kotlecików drobiowych z cebulą i pietruszką najlepiej kupić już w sklepie zmielone piersi z kurczaka, jeśli w domu nie posiadamy maszynki.

  1. Pokroić cebulę, następnie zeszklić ją na rozgrzanej oliwie.
  2. Do miski dodać mielone mięso oraz posiekaną pietruszkę, rozbite jajko oraz cebulkę z patelni. Dodać soli oraz pieprzu, a następnie ugnieść całość ręcznie i formować okrągłe kotleciki.
  3. Smażyć kotleciki drobiowe po 5 minut z każdej strony, najlepiej na patelni na której przygotowywaliśmy cebulkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.