Kotleciki z mielonej wołowiny z cebulą oraz pietruszką

Szczegóły

Porcje

2

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

średni

Składniki

  • 2 sztuki cebuli

  • 1 Sztuka natki pietruszki – pęczek

  • 400 gram wołowiny

  • 3 łyżki oliwy

  • 1 Sztuka jajek

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka pieprzu

Do kotletów najlepiej kupić już w sklepie mieloną wołowinę, jeśli w domu nie posiadamy maszynki.
  1. Pokroić cebulę, następnie zeszklić ją na rozgrzanej oliwie.
  2. Do miski dodać zmieloną wołowinę oraz posiekaną pietruszkę, rozbite jajko oraz cebulkę z patelni. Dodać soli oraz pieprzu, a następnie ugnieść całość ręcznie i formować okrągłe kotlety.
  3. Smażyć kotlety po 5 minut z każdej strony, najlepiej na patelni na której przygotowywaliśmy cebulkę.
Kotlety doskonale smakują z ziemniakami oraz kiszonymi ogórkami. Można serwować je w musztardą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.