Kotlet brie – Smażony Syr

Szczegóły

Porcje

1

Czas

15 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka serka Brie

  • 2 sztuki jajek

  • 0,5 szklanek bułki tartej

  1. Serek brie maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej, można powtórzyć czynność parokrotnie, aby serek był pokryty znacznie bułką tartą.
  2. Smażyć na oliwie do zarumienienia. Doskonała alternatywa dla schabowego 🙂
Zamiast serka brie może być kostka sera Gouda. Podawać z sosem tatarskim, w Czechach potrawa znana jako: Smażony Syr z Tatarską Omaćką. Jedliśmy go codziennie podczas naszej zimowej wizyty w Czechach, po powrocie z wielogodzinnych wojaży na stokach. Dodawał nam potrzebnej energii na resztę dnia 🙂

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *