Kotlety schabowe

Kotlety schabowe

Szczegóły

Porcje

1

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 kotlety ze schabu

  • bułka tarta

  • 1 jajko

  • mąka

  • sól, pieprz

Kulinarna wizytówka Polski, chrupiący kotlet schabowy z kością 🙂 Przygotowany na sobotni lub niedzielny obiad jest największą radością mojego męża, a dobrze przyrządzony jest boski!
  1. Kotlety, rozbić, posolić, popieprzyć i odstawić na około 15 minut.
  2. Następnie obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  3. Na rozgrzanej oliwie smażyć kotlety schabowe z obydwóch stron aż uzyskają złoty kolor.
Do kotletów schabowych pasują idealnie ziemniaczki i surówka z białej kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.