Szczegóły
Porcje
4
Czas
1,5 godziny
Kaloryczność
średnia
Trudność
łatwy
Składniki
1 Sztuka porcji rosołowej
3 łyżki białego ryżu
4 sztuki ziemniaków
3 sztuki marchewki
2 sztuki korzenia pietruszki
0,25 sztuki kapusty pekińskiej
1 Sztuka pomidora
0,5 sztuki selera
1 Łyżeczka soli
1 Łyżeczka pieprzu
- Ugotować wywar, dodać ryż, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i obraną i pokrojoną w talarki marchewkę i pietruszkę. Gotować 10 minut.
- Dodać kapustę pekińską, gotować 5 minut.
- Dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kosteczkę.
- Gotować kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki, liśćmi selera.