Krupnik ryżowy z pomidorkiem i pekińską

Szczegóły

Porcje

4

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka porcji rosołowej

  • 3 łyżki białego ryżu

  • 4 sztuki ziemniaków

  • 3 sztuki marchewki

  • 2 sztuki korzenia pietruszki

  • 0,25 sztuki kapusty pekińskiej

  • 1 Sztuka pomidora

  • 0,5 sztuki selera

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  1. Ugotować wywar, dodać ryż, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i obraną i pokrojoną w talarki marchewkę i pietruszkę. Gotować 10 minut.
  2. Dodać kapustę pekińską, gotować 5 minut.
  3. Dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kosteczkę.
  4. Gotować kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki, liśćmi selera.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *