Kto z nas nie lubi orzechów?

Kto z nas nie lubi orzechów ? Są smaczne, zdrowe i możemy je używać do przygotowania wielu pysznych dań. Okazało się, że to właśnie orzechy włoskie są najzdrowsze.

Właściwości orzechów

Swoimi właściwościami przewyższają: migdały, nerkowce, pistacje i orzechy laskowe. Zawierają przeciwutleniacze, są bogatym źródłem białka, błonnika oraz wielu witamin i minerałów. Ważną informacją jest to, że orzechy nie zawierają w swoim składzie glutenu i białka mlecznego.

Zdrowie w orzechach

Dietetycy zalecają spożywanie ich w profilaktyce wielu chorób: kamicy żółciowej, cukrzycy typu 2, chorób serca i niektórych rodzajów chorób nowotworowych.
Efekt leczniczy uzyskujemy już przy spożyciu siedmiu orzechów włoskich dziennie. Już sam wygląd orzecha przypominający mózg człowieka pobudza naszą wyobraźnię.

CHRUPMY NA ZDROWIE !!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.