Kuleczki bounty

Szczegóły

Porcje

5

Czas

ponad 2h

Kaloryczność

średnia

Trudność

trudny

Składniki

  • 200 gram wiórek kokosowych

  • 100 gram śmietany kremówki

  • 70 gram masła

  • 200 gram mlecznej czekolady

  • 3 łyżki cukru pudru

  • 10 gram aromatu rumowego

  1. Wymieszać wiórki z cukrem pudrem.
  2. Podgrzać kremówkę i masło aż się rozpuści.
  3. Wlać do wiórek i dodać aromat i wymieszać.
  4. Uformować kulki, układać je na folii aluminiowej i schłodzić na minimum godzinę.
  5. Rozpuścić mleczną czekoladę, każdą kulkę zanurzyć w polewie,
  6. Wyłożyć na folię by czekolada stwardniała.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.