Kurczak curry z papryką i sosem musztardowym

Kurczak curry z papryką i sosem musztardowym

Szczegóły

Porcje

1

Czas

15 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka

  • 1 papryka

  • 1 jogurt naturalny 150g

  • 2 łyżeczki musztardy

  • 1 łyżeczka curry

Kurczak curry z papryką i sosem musztardowym idealnie pasuje do ryżu (najlepiej pełnoziarnistego), często podaję tego kurczaka z buraczkami na zimno ze słoiczków, które przyrządzam jesienią.
  1. Umyj kurczaka, poodkrawaj tłuste części oraz pokrój go w małe kawałki
  2. Wymieszaj 3/4 jogurtu z curry i dodaj do niego kurczaka
  3. Umyj i pokrój w kostkę paprykę i dodaj ją do kurczaka z jogurtem
  4. Włóż całość do naczynia żaroodpornego i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
  5. Resztę jogurtu wymieszaj z musztardą i podaj do całości jako sos.
Życzę smacznego!

2 komentarze

  1. bardzo fajne, szybkie i faktycznie tanie. A ponieważ uwielbiam curry to dla mnie rewelacja :). Zmieniłam tylko jogurt na serek typu bieluch bo akurat nie miałam jogurtu, ale wyszło też bardzo bardzo pyszne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.