Szczegóły
Porcje
1
Czas
15 minut
Kaloryczność
niska
Trudność
łatwy
Składniki
1 pierś z kurczaka
1 papryka
1 jogurt naturalny 150g
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka curry
- Umyj kurczaka, poodkrawaj tłuste części oraz pokrój go w małe kawałki
- Wymieszaj 3/4 jogurtu z curry i dodaj do niego kurczaka
- Umyj i pokrój w kostkę paprykę i dodaj ją do kurczaka z jogurtem
- Włóż całość do naczynia żaroodpornego i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
- Resztę jogurtu wymieszaj z musztardą i podaj do całości jako sos.
Cieszę, się, że smakowało 🙂 Ja także bardzo lubię curry 🙂
bardzo fajne, szybkie i faktycznie tanie. A ponieważ uwielbiam curry to dla mnie rewelacja :). Zmieniłam tylko jogurt na serek typu bieluch bo akurat nie miałam jogurtu, ale wyszło też bardzo bardzo pyszne.