Szczegóły
Porcje
2
Czas
Godzina
Kaloryczność
niska
Trudność
łatwy
Składniki
1 pierś z kurczaka
1 jabłko
2 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta pieprzu
1 łyżeczka majeranku
- Pokrój jabłko na pół, a następnie każdą z połowy pokrój na plasterki
- Umyj pierś z kurczaka, pokrój w poprzek i stłucz tłuczkiem do mięsa,
- Następnie natrzyj pokrojoną pierś z kurczaka oliwą i przypraw solą, pieprzem i majerankiem,
- Ułóż w naczyniu żaroodpornym na dnie pierś z kurczaka, a na mięsie ułóż plasterki jabłka,
- Zalej naczynie wodą, aby przykryła do połowy mięso w naczyniu żaroodpornym
- Zapiekaj kurczaka z jabłkami w piekarniku rozgrzanych do temperatury 180 stopni przez około 30 minut, najlepiej pod przykryciem.