Kurczak po meksykańsku z papryką i cebulą z sosem serowym

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka piersi z kurczaka

  • 50 gram ryżu brązowego

  • 20 gram sera Gouda

  • 1 Sztuka papryki

  • 1 Łyżka śmietany 12%

  • 1 Sztuka cebuli

  • 0,5 łyżeczki przyprawy chili

  • 1 Łyżeczka oleju

  • 0,3 łyżeczki soli

  1. Ugotuj ryż,
  2. Umyj pierś kurczaka, pokrój ją w kosteczke i natrzyj olejem i solą
  3. Podsmaż pierś na rozgrzanej patelni
  4. Pokrój cebulę i paprykę w kosteczkę i dodaj je do piersi, następnie smaż przez 5 minut
  5. Ułóż kurczaka z warzywami na ryżu
Sos Do garnka daj śmietanę, ser oraz chili. Gotuj całość chwilę aż do uzyskania gęstej konsystencji. Polej nim kurczaka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.