Kurczak po meksykańsku z papryką i cebulą z sosem serowym

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka piersi z kurczaka

  • 50 gram ryżu brązowego

  • 20 gram sera Gouda

  • 1 Sztuka papryki

  • 1 Łyżka śmietany 12%

  • 1 Sztuka cebuli

  • 0,5 łyżeczki przyprawy chili

  • 1 Łyżeczka oleju

  • 0,3 łyżeczki soli

  1. Ugotuj ryż,
  2. Umyj pierś kurczaka, pokrój ją w kosteczke i natrzyj olejem i solą
  3. Podsmaż pierś na rozgrzanej patelni
  4. Pokrój cebulę i paprykę w kosteczkę i dodaj je do piersi, następnie smaż przez 5 minut
  5. Ułóż kurczaka z warzywami na ryżu
Sos Do garnka daj śmietanę, ser oraz chili. Gotuj całość chwilę aż do uzyskania gęstej konsystencji. Polej nim kurczaka.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *