Kurczak smażony w czosnku i pietruszce

Kurczak smażony w czosnku i pietruszce

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • pierś z kurczaka

  • natka pietruszki

  • 4 ząbki czosnku

  • szczypta soli i pieprzu

  • olej

Kurczak smażony w czosnku i pietruszce to całkiem lekkie danie, dla osób lubiących czosnek. Lubię podawać to danie z fasolką i kaszą jęczmienną, ale równie dobrze będzie się komponowało z ziemniakami.
  1. Myjemy pierś z kurczaka, i tniemy ją na mniejsze kawałki,
  2. Siekamy drobno natkę pietruszki oraz obrane ząbki czosnku,
  3. Obtaczamy kurczaka w czosnku, pietruszce, soli oraz pieprzu,
  4. Smażymy kurczaka z obydwóch stron aż do zarumienienia, na patelni z rozgrzanym olejem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.