Kurczak z pieczarkami i kaszą

Kurczak z pieczarkami i kaszą

Szczegóły

Porcje

1

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

średni

Składniki

  • 5 sztuk pieczarek

  • 1 sztuka piersi z kurczaka

  • 4 łyżki kaszy jęczmiennej

  • 1 pomidor

  • 1 Łyżka oliwy

  • 2 małe sztuki ząbków czosnku

  • 0,3 łyżeczki pieprzu

  • 0,3 łyżeczki soli

  • 0,2 łyżeczki przyprawy chili

Kurczak z pieczarkami i kaszą na ostro to idealny lekki i prosty w przygotowaniu obiadek, który bardzo lubię i często przygotowuję 🙂
  1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, natrzyj oliwą, pieprzem, solą i chili. A następnie zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 minut
  2. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj przeciśnięty przez przeciskarkę czosnek oraz pieprz i sól.
  3. Zmniejsz ogień i dodaj pokrojone pieczarki oraz pokrojonego w kostkę pomidora – jeśli nie przepadamy za skórką możemy go sparzyć wrzątkiem i obrać. Nąstepnie duś do odparowania wody z pieczarek.
  4. Pieczarki wymieszaj z kurczakiem oraz kaszą.
Smacznego kosztowania! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.