Szczegóły
Porcje
1
Czas
30 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
średni
Składniki
5 sztuk pieczarek
1 sztuka piersi z kurczaka
4 łyżki kaszy jęczmiennej
1 pomidor
1 Łyżka oliwy
2 małe sztuki ząbków czosnku
0,3 łyżeczki pieprzu
0,3 łyżeczki soli
0,2 łyżeczki przyprawy chili
- Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, natrzyj oliwą, pieprzem, solą i chili. A następnie zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 minut
- Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj przeciśnięty przez przeciskarkę czosnek oraz pieprz i sól.
- Zmniejsz ogień i dodaj pokrojone pieczarki oraz pokrojonego w kostkę pomidora – jeśli nie przepadamy za skórką możemy go sparzyć wrzątkiem i obrać. Nąstepnie duś do odparowania wody z pieczarek.
- Pieczarki wymieszaj z kurczakiem oraz kaszą.