Kurczak zamarynowany w papryce z grilla

Kurczak zamarynowany w papryce z grilla

Szczegóły

Porcje
Czas

15 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka

  • 1 papryka czerwona

  • 1 czerwona cebula

  • 4 ząbki czosnku

  • 2 łyżki oliwy

  • łyżka oregano

  • łyżeczka przyprawy chili

  • 2 ziarenka ziela angielskiego

  • 2 listki laurowe

  • pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu

Kurczak zamarynowany w papryce z grilla to doskonała propozycja dla wszystkich grillożerców na lato! 🙂 Bardzo polecam ten przepis 🙂
  1. Rozgnieć ziarenka ziela angielskiego.
  2. Umyj paprykę, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój ją bardzo drobno.
  3. Obierz i posiekaj bardzo drobno czerwoną cebulę oraz czosnek.
  4. Połącz w misce wszystkie składniki oraz dokładnie wymieszaj.
  5. Pokrój piersi z kurczaka w paski i rozbij je tłuczkiem, następnie wymieszaj  je w marynacie.
  6. Mięso powinno marynować się przynajmniej 6h, można je przygotować dzień wcześniej i marynować całą noc.
  7. Grillować po 5-10 minut z każdej strony na średnim żarze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.