Szczegóły
Porcje
Czas
15 minut
Kaloryczność
niska
Trudność
łatwy
Składniki
4 piersi z kurczaka
1 papryka czerwona
1 czerwona cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
łyżka oregano
łyżeczka przyprawy chili
2 ziarenka ziela angielskiego
2 listki laurowe
pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu
- Rozgnieć ziarenka ziela angielskiego.
- Umyj paprykę, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój ją bardzo drobno.
- Obierz i posiekaj bardzo drobno czerwoną cebulę oraz czosnek.
- Połącz w misce wszystkie składniki oraz dokładnie wymieszaj.
- Pokrój piersi z kurczaka w paski i rozbij je tłuczkiem, następnie wymieszaj je w marynacie.
- Mięso powinno marynować się przynajmniej 6h, można je przygotować dzień wcześniej i marynować całą noc.
- Grillować po 5-10 minut z każdej strony na średnim żarze.