Szczegóły
Porcje
3
Czas
45 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
łatwy
Składniki
2 sztuki piersi z kurczaka
200 gram makaronu penne
2 sztuki cebuli
1 Szklanka śmietany 18%
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki oliwy
1 Sztuka natki pietruszki – pęczek
1 Łyżeczka soli
1 Łyżeczka pieprzu
1 Szklanka wody
- Ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu na sposób al dente.
- Umyć piersi, poodkrawać kostki i tłuszcz oraz pokroić je w kostkę oraz posypać je solą i pieprzem i wymieszać w mące.
- Pokroić w kostkę obydwie cebulę.
- Rozgrzać oliwę na patelni i zeszklić cebulę.
- Ddodać do patelni mięso oraz smażyć aż zrobi się białe.
- Dodać na patelnie śmietanę, wymieszać o dodać szklankę zimnej wody. Gotować 5-10 minut aż sos nie zgęstnieje.
- Dodać na patelnie ugotowany makaron oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać całość.