Makaron z twarożkiem i cebulką

Makaron z twarożkiem i cebulką

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 50 gram makaronu (wstęgi)

  • 1 sztuka cebuli

  • 150 gram białego sera

  • 1 Łyżka oliwy

  • 0,5 łyżeczki pieprzu

Makaron z twarożkiem i cebulką to bardzo szybki i prosty przepis, aby uzyskać smak moich ulubionych pierogów ruskich, a nie spędzić dużo czasu na ich przygotowaniu 🙂
  1. Obierz i posiekaj cebule, a następnie zeszklij je na rozgrzanej patelni z oliwą
  2. Ugotuj w tym czasie makaron (najlepiej al dente)
  3. Na patelnie z zeszkloną cebulą dodaj twaróg oraz pieprz i wymieszaj dokładnie.
  4. Po chwili wymieszaj z makaronem i już możesz podawać 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.