Makaron ze szpinakiem, brie i suszonymi pomidorami

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

średni

Składniki

  • pół serka Brie

  • 100 gram szpinaku

  • 1,5 sztuki ząbków czosnku

  • 20 gram suszonych pomidorów

  • 2 łyżki śmietany 12%

  • 50 gram makaronu (wstęgi)

  1. Wstawić makaron do gotowania.
  2. Szpinak przygotować według zaleceń na opakowaniu, jeśli jest mrożony to rozmrażać go na patelni, gdy będzie już rozmrożony to dodać do niego czosnek oraz serek brie pokrojony na kawałeczki oraz suszone pomidory.
  3. Smażyć całość 10 minut, następnie dodać śmietanę oraz doprawić solą i pieprzem.
  4. Gdy makaron będzie ugotowany odcedzić go i dodać na patelnie do szpinaku i jeszcze chwilkę smażyć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.