Szczegóły
Porcje
2
Czas
45 minut
Kaloryczność
wysoka
Trudność
łatwy
Składniki
2 sztuki piersi z kurczaka
200 gram makaronu penne
2 sztuki cebuli
2 szklanek śmietany 18%
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki oliwy
0,5 sztuki natki pietruszki – pęczek
1 Łyżeczka pieprzu
1 Łyżeczka soli
- Ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu na sposób al dente.
- Zmielić pierś z kurczaka lub najlepiej kupić już zmieloną, jeśli nie posiadamy maszynki do mielenia mięsa, posypać je solą i pieprzem i wymieszać w mące.
- Pokroić w kostkę cebule, po czym rozgrzać oliwę na patelni i je zeszklić.
- Dodać do patelni mięso mielone oraz smażyć aż zrobi się białe.
- Następnie dodać na patelnie śmietanę i wymieszać. Gotować 5-10 minut aż sos nie zgęstnieje.
- Dodać na patelnie ugotowany makaron oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać całość.