Morszczuk w panierce z bułki tartej

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

wysoka

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 sztuki cytryn

  • 3 sztuki mrożonego morszczuka

  • 1 Szklanka bułki tartej

  • 0,5 szklanek mąki pszennej

  • 2 sztuki jajek

Do przepisu oczywiście można użyć świeżej ryby, jeśli oczywiście mamy dostęp do sprawdzonego sklepu rybnego, w którym dostaniemy na pewno świeżą i dobrą rybę.
  1. Rozmrozić rybę i zalać ją sokiem z cytryny oraz solą. Odstawić ją do lodówki, najlepiej nawet na kilka godzin.
  2. Obtoczyć rybę w mącę, następnie w rozbitym rozbełtanym jajku.
  3. Otoczyć ją następnie w bułce tartej.
  4. Smażyć po około 10 minut z każdej strony, aż ryba będzie całkowicie usmażona.
Podawać z frytkami i plasterkami do cytryny. Można ozdobić natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.