Szczegóły
Porcje
1
Czas
15 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
łatwy
Składniki
2 sztuki parówek
2 sztuki kromki chleba
10 gram sera Gouda
2 łyżeczki masła
1 Sztuka ząbków czosnku
2 łyżeczki ketchupu pikantnego
0,1 sztuki pęczka szczupiorku
2 łyżeczki majonezu Winiary
- Obrać czosnek, przecisnąć go przez wyciskarkę do czosnku, dodać do masła czosnek i wymieszać.
- W tosterze przygotowujemy chleb, dzięki temu, że będzie przyrumieniony idealnie pasuje do masła czosnkowego. Smarujemy wcześniej przygotowanym masłem czosnkowym.
- Na tak przygotowane kanapki kładziemy ser, ważne jest aby czynności te wykonać w miarę możliwości jak najszybciej dzięki temu i masło i ser nam się ładnie rozpuszczą.
- Dodajemy dla smaku trochę majonezu.
- Parówki możemy przygotować na dwa sposoby, gotując w wodzie lub z mikrofalówki. Jeżeli zależy nam na czasie pewnie skorzystamy z opcji mikrofalówki. Wystarczy wrzucić parówki bez osłonek na około 40 sekund, najlepiej na 3/4 mocy, ponieważ wyższa może spowodować niepożądany efekt, wybuchają :).
- Wykładamy wszystko na talerz, polewamy keczupem i dodajemy szczypiorku dla zdrowego wyglądu. Smacznego 🙂