Parówki z grzankami – przepis męża

Szczegóły

Porcje

1

Czas

15 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 sztuki parówek

  • 2 sztuki kromki chleba

  • 10 gram sera Gouda

  • 2 łyżeczki masła

  • 1 Sztuka ząbków czosnku

  • 2 łyżeczki ketchupu pikantnego

  • 0,1 sztuki pęczka szczupiorku

  • 2 łyżeczki majonezu Winiary

Jest to bardzo prosty przepis na smaczny i szybki posiłek.
  1. Obrać czosnek, przecisnąć go przez wyciskarkę do czosnku, dodać do masła czosnek i wymieszać.
  2. W tosterze przygotowujemy chleb, dzięki temu, że będzie przyrumieniony idealnie pasuje do masła czosnkowego. Smarujemy wcześniej przygotowanym masłem czosnkowym.
  3. Na tak przygotowane kanapki kładziemy ser, ważne jest aby czynności te wykonać w miarę możliwości jak najszybciej dzięki temu i masło i ser nam się ładnie rozpuszczą.
  4. Dodajemy dla smaku trochę majonezu.
  5. Parówki możemy przygotować na dwa sposoby, gotując w wodzie lub z mikrofalówki. Jeżeli zależy nam na czasie pewnie skorzystamy z opcji mikrofalówki. Wystarczy wrzucić parówki bez osłonek na około 40 sekund, najlepiej na 3/4 mocy, ponieważ wyższa może spowodować niepożądany efekt, wybuchają :).
  6. Wykładamy wszystko na talerz, polewamy keczupem i dodajemy szczypiorku dla zdrowego wyglądu. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.