Pasta jajeczna

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 sztuki jajek

  • 3 łyżki majonezu delikatesowego

  • 100 gram sera Gouda

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  1. Ugotować jajka na twardo. Od zagotowania wystarczy gotować około 6 minut.
  2. Następnie obrać jajka ze skorupek i podziabać widelcem.
  3. Żółty ser zetrzeć na tarce i wymieszać z jajkami, dodać majonez.
  4. Posolić i popieprzyć do smaku pastę.
  5. Wymieszać dokładnie i schłodzić w lodówce do przegryzienia się.
Prosty przepis, ale nadaje kanapkom charakteru 🙂

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *