Pierogi ruskie – farsz

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

trudny

Składniki

  • 8 sztuk ziemniaków

  • 4 sztuki cebuli

  • 400 gram półtłustego twarogu

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 Łyżeczka soli

  • 2 łyżeczki pieprzu

  1. Należy ugotować w osolonej wodzie ziemniaki, ugnieść je następnie.
  2. Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć ją na złoto na oliwie.
  3. Następnie do ziemniaków dodać twaróg, ugnieść razem i wymieszać z większą częścią usmażonej cebuli.
  4. Farsz posolić oraz mocno popieprzyć. Po czym jeszcze raz porządnie wymieszać.
W tradycyjny sposób farsz dodaje się do pierogów. Jednakże ja postanowiłam wypróbować go w wersji z naleśnikami. Oczywiście pozostałą cebulką należy posypać pierogi lub naleśniki. Naleśniki można fajnie podsmażać króciutko na patelni, aby były chrupiące. Farsz wystarcza na 13 naleśników. Wspaniały przepis polecam!

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.