Szczegóły
Porcje
1
Czas
30 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
średni
Składniki
50 gram ryżu brązowego
1 Sztuka piersi z kurczaka
1 Sztuka papryki
1 Łyżka oliwy
1 Sztuka małej cebuli
2 sztuki małego pomidora
0,3 łyżki curry
0,2 łyżeczki przyprawy chili
Pikantny kurczak z warzywami i ryżem idealny dla osób dbających o linię i nie lubiących nudy na talerzu 🙂 Wspaniałe pikantne połączenie chili i curry! Polecam!
- Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu
- Warzywa i kurczaka umyj oraz pokrój w kosteczkę
- Następnie zeszklij cebulę na rozgrzanej oliwie
- Dodaj mięso i warzywa oraz podsmaż je chwile
- Następnie dodaj sól, curry oraz chili
- Duś wszystko razem przez 5 minut
Gotowy pikantny sos z kurczakiem podawaj z ryżem. Smacznego!