Pisanki kraszanki barwione cebulą

Szczegóły

Porcje

5

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 5 sztuk jajek

  • 5 sztuk cebuli

  1. Dla uzyskania barwionych pisanek należy obrać cebule z brązowych zewnętrznych łusek.
  2. Należy włożyć łuski do garnka i zalać wodą, aby przykryła całość. Następnie do garnka wkładamy jajka. Od zagotowania wody gotować jeszcze 5 minut lub więcej w celu uzyskania oczekiwanego kolorytu jajek.
  3. Następnie wyjąć jajka z wody i ostudzić. Po ostudzeniu nasze jajka są pisankami, można także wyskrobać na jajkach wzorki w celu uzyskania kraszanek.
  4. Należy uszykować nożyk lub inne dłutko i wyskrobać różne wzorki, przykładowe można zobaczyć na zdjęciach tego przepisu.
Wesołego Alleluja!

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *