Szczegóły
Porcje
3
Czas
1,5 godziny
Kaloryczność
średnia
Trudność
średni
Składniki
1 Sztuka porcji rosołowej
1 Sztuka marchewki
1 Sztuka korzenia pietruszki
0,5 sztuki pora
0,5 sztuki selera
3 sztuki ziela angielskiego
0,5 łyżeczki pieprzu
3 sztuki liści laurowych
1,5 szklanki przecieru pomidorowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
0,3 szklanek śmietany 12%
2 łyżki mąki pszennej
- Ugotować wywar mięsno-jarzynowy.
- Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć porcje rosołową, warzywa i przyprawy i gotować około godziny do miękkości porcji rosołowej.
- Wywar przecedzić i dodać koncentrat i przecier pomidorowy, śmietanę wymieszać z mąką i z łyżką zupy, aby nie powstały grudki.
- Przez sitko dodać do zupy. Wszystkie ugotowane warzywa pokroić i dodać z powrotem do zupy.
- Podawać z makaronem lub ryżem, przyozdobione natką pietruszki.