Pomidorowa domowa

Szczegóły

Porcje

3

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

średnia

Trudność

średni

Składniki

  • 1 Sztuka porcji rosołowej

  • 1 Sztuka marchewki

  • 1 Sztuka korzenia pietruszki

  • 0,5 sztuki pora

  • 0,5 sztuki selera

  • 3 sztuki ziela angielskiego

  • 0,5 łyżeczki pieprzu

  • 3 sztuki liści laurowych

  • 1,5 szklanki przecieru pomidorowego

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego

  • 0,3 szklanek śmietany 12%

  • 2 łyżki mąki pszennej

  1. Ugotować wywar mięsno-jarzynowy.
  2. Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć porcje rosołową, warzywa i przyprawy i gotować około godziny do miękkości porcji rosołowej.
  3. Wywar przecedzić i dodać koncentrat i przecier pomidorowy, śmietanę wymieszać z mąką i z łyżką zupy, aby nie powstały grudki.
  4. Przez sitko dodać do zupy. Wszystkie ugotowane warzywa pokroić i dodać z powrotem do zupy.
  5. Podawać z makaronem lub ryżem, przyozdobione natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.