Pomidorówka krem na ostro

Pomidorówka krem na ostro

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka cebuli

  • 3 sztuki ząbków czosnku

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 Szklanka przecieru pomidorowego

  • 1 Łyżka śmietany 12%

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  • 2 łyżeczki bazylii

  • 2 sztuki liści laurowych

  • 3 szklanek wody

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Pomidorówka krem na ostro to ulubiona zupa moja i mojego męża. Idealnie pasuję ze śmietaną oraz grzankami. Koniecznie skosztujcie!
  1. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać.
  2. Podgrzać oliwę w garnku, zeszklić czosnek oraz cebulę.
  3. Dodać przecier, wodę oraz przyprawy, gotować całość 20 minut.
  4. Wyjąć następnie liście laurowe, zmiksować zupę, dodać bazylię.
  5. Do każdej porcji dodać śmietanę. Podawać z grzankami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.