Szczegóły
Porcje
5
Czas
1,5 godziny
Kaloryczność
średnia
Trudność
łatwy
Składniki
1 szklanka ryżu
8 łyżek oleju
2 szklanki bulionu
4 ogórki konserwowe
1 papryka konserwowa
1 słoik fasolki szparagowej
1 koncentrat pomidorowy
0,5kg pieczarek
2 średnie cebule
1/2kg kiełbasy podwawelskiej
- Podgrzać olej na patelni, wsypać ryż i usmażyć go na złoty kolor,
- Ostrożnie dodać 2 szklanki bulionu i gotować aż do wsiąknięcia w ryż.
- Dodać pokrojone w kostki ogórki i paprykę oraz słoik fasolki i koncentrat pomidorowy.
- Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę oraz kiełbasę pokrojoną w kostkę.
- Następnie dodać pokrojone pieczarki i dusić je przez 15 minut.
- Potem należy dodać pieczarki z kiełbasą do reszty.
- Soki ze słoika z fasolką i z puszki od papryki dodaj do całości, wymieszaj i przenieś wszystko do naczynia żaroodpornego.
- Zapiekaj w piekarniku około 1h.